EDUCACIÓ AMBIENTAL

Les activitats d’educació ambiental van adreçades a escoles, esplais, escoles d’estiu, cases de colònies i altres. Si esteu interessats en alguna d’aquestes, podeu contactar amb nosaltres.

Coneix el teu riu

Es tracta de transmetre als nens i nenes que els rius no són només corrents d’aigua, sinó que hi ha tot un entramat de vida que hi està immers, on hi trobem microorganismes, i també animals tant invertebrats com vertebrats que depenen directa o indirectament dels rius.Implicant als nens i nenes en l’anàlisi dels rius o rieres, pretenem que s’adonin de la diversitat de vida que hi ha i de la importància de preservar-la, i que siguin capaços d’assimilar i veure tant la importància dels rius com la seva realitat i problemàtica actual. Els objectius que ens plantegem són diversos: conèixer la diversitat ecològica que podem trobar en els cursos fluvials; conèixer la seva problemàtica actual i implicacions; transmetre els valors de protecció i conservació de l’entorn natural.

Més informació

Creació d’un viver d’arbres autòctons

El projecte consisteix en la creació d’un viver amb llavors d’arbres autòctons; roures, garrics, freixes i altres. Abans de plantar les llavors en tetrabrikes, se’ls mostra el procediment i se’ls explica la importància de la reforestació. Es planten les llavors en tetrabrikes, de manera que aprenen a reutilitzar un residu, i romandran durant un any a les instal.lacions de l’escola o esplai, per posteriorment ser plantats. Durant tot un any, els nens i nenes, s’han de fer càrrec dels arbres, de manera que aprenen a tenir-ne cura. Transcorregut un any, els arbres són plantats en el medi natural, generalment en zones cremades, per intentar reforestar la zona. Posteriorment a la plantada, es realitza algun joc o activitat relacionada amb la conservació de l’entorn natural.

Més informació 

Taller de construcció de caixes niu

Aquesta activitat va adreçada a nens i nenes a partir de 10 anys. L’activitat consisteix en una xerrada sobre la funció de les caixes niu i la importància de la seva col.locació per a l’entorn natural. També es mostren les diferents espècies d’ocells que més fàcilment poden ocupar les caixes niu. L’activitat està estructurada en tres parts diferents. En primer lloc, ensenyar-los a construir diferents models de caixes niu. En segon lloc, col.locar la caixa en diferents hàbitats. Ambdues parts es realitzen a la tardor- hivern. Per últim, la revisió de l’ocupació, que es realitza durant la primavera, per comprovar les diferents espècies d’ocells que les han ocupat.

Més informació

Els amfibis i rèptils de Catalunya

 Aquesta activitat va adreçada a nens i nenes a partir de 8 anys. L’activitat consisteix en una xerrada que té per objectiu donar a conèixer les principals espècies d’amfibis i rèptils que trobem a Catalunya, el paper que juguen en la natura, les seves característiques biològiques, la situació en la qual es troben en l’actualitat i quines son les seves principals amenaces  i enemics. L’activitat finalitza amb un joc interactiu amb diferents preguntes que l’alumnat ha d’anar resolent.

Més informació  

Els ocells dels nostres parcs

L’objectiu és donar a conèixer les principals espècies d’aus presents en les zones verdes de les ciutats, així com els seus hàbits, cants, perills i amenaces. L’activitat finalitza amb un joc interactiu amb diferents preguntes que l’alumnat ha d’anar resolent. Aquesta activitat va adreçada a tots els nivells de l’etapa d’educació primària.

Més informació

Reciclem els residus

L’activitat va adreçada als alumnes del cicle mitjà i cicle superior de primària. S’inicia l’activitat amb una xerrada sobre els residus i el seu procés de reciclatge. Posteriorment es fa un taller participatiu en el qual,  els participants han de separar diferents residus en el seu contenidor corresponent i explicar que es fa amb ells. Per últim es realitza una petita manualitat amb material per reciclar.

Més informació

Coneix el món de les papallones

L’activitat es desenvolupa en dues parts. Una part teòrica, que consisteix en una xerrada sobre el món de les papallones i la seva importància pel medi natural.  Una part pràctica que consisteix en una sortida pels camps propers al centre educatiu, per tal de conèixer les diferents espècies de papallones diürnes que habiten a la zona.

Més informació

Decoració de Nadal amb material reciclat

És una activitat didàctica que pretén ensenyar als alumnes que poden reutilitzar diferents materials fer realitzar la seva pròpia decoració de Nadal. A través de productes que ja no tenen utilitat, podem donar-los un segon ús, i fabricar diferents tipus d´objectes decoratius. És una bona eina per fomentar la imaginació dels nens/es.

Més informació

Jocs d’educació ambiental

JOC DELS SENTITS

Amb aquest joc, es pretén que els nens i nenes aprenguin a utilitzar i a valorar tots els sentits quan estan a la natura, i que descobreixin que la natura no és un món mort, sinó un món del qual aprendre moltes coses a través dels diferents òrgans sensorials.

JOC DELS ANIMALS

Amb aquest joc, es pretén que els nens i nenes conèixin diferents espècies animals i vegetals i els valorin com a espècies que s’han de conservar i que tenen un valor molt important per a la natura.

JOC DELS ECOSISTEMES

Amb aquest joc, es pretén que els nens i nenes conèixin les espècies de fauna i flora que viuen en el diferents ecosistemes que podem trobar al nostre pais.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de EDUCACIÓ AMBIENTAL i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a EDUCACIÓ AMBIENTAL

  1. Fernando diu:

    Es de agradecer encontarse con iniciativas como la vuestra, porque desde la base, lanzáis un proyecto para educar a niños y adultos sobre cómo proteger mejor el medio ambiente. Gracias.

  2. Sol diu:

    El taller didàctic “conèixer el teur riu” és molt interessant i pedagògic per als nostres escolars.

    Bona feina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *