Mirador de les Onze i de l´alzina centenària

DSC_2565

Vistes desde el mirador de les Onze

Itinerari: Des del punt de sortida, cal agafar el camí que transcorre paral·lel i per sobre de la carretera. Aquesta sortida té dos punts destacables: el Mirador de les Onze i l’alzina centenària.
El camí s’enfila en direcció a les antenes per un camí pavimentat que ens portarà al mirador del Pla de la Tossa a l’esquerra del camí, des d’on observarem bona part de les serres de Collbàs i de la Portella. Passem per un bosc aclarit de pi blanc amb presència de garric i estepa borrera. Passada la trifurcació de la torre de vigilància d’incendis, trobarem un camp de conreu abandonat amb presència de l’aranyó al costat del camí. Agafem un sender que ens portarà cap al Mirador de les Onze, a un quilòmetre del punt de sortida. És un lloc tranquil amb unes bones vistes de la conca d´Òdena i de part de la falda de la Tossa. Destacarem aquí la presència de l’arítjol. Cal vigilar el marge del penya-segat si es va amb nens. Tornant al camí principal continuem i arribem a una clariana on és abundant el matabous. Passats uns 300 metres seguint el nostre camí, arribem  a l’alzina centenària. És un exemplar de molta grandària situat en una petita fondalada humida, a uns 25 metres del camí principal. Seguint la nostra ruta arribem a una clariana on abunda la sajolida. El nostre recorregut connecta amb el camí principal de la carena i l’anirem seguint, aquest cop per darrera de la torre de vigilància d’incendis, fins arribar a la Tossa. En tot aquest tram podem observar  el llentiscle, la jonça, l’argelaga i el bruc d´hivern.

Aquesta entrada ha esta publicada en Mirador de les Onze i de l´alzina centenària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *